Mittvägg vid fönsterpartiet

Regniga dagar blir gärna inomhusarbete. Då har vi bl.a. gjort mittenväggen 500 mm bred som ska fungera som anhåll för de lite större fönsterkarmarna som ska utgöra det stora fönsterpartiet mot väst. Denna vägg har en bräda ifrån takstolsvirket som skelett (195 x 45 mm), samt klädd med OSB-skivor och nedstoppat lösull, en 100 mm tjock frigolitskiva (överblivet från grunden) har vi också. Inga köldbryggor här heller, som farsan sa. Vi har f.ö. ganska mycket frigolit kvar ifrån grundarbetena men det kommer säkert till användning i flera väggar som ska isoleras. Annars har beräkningarna stämt bra, inte mycket överblivet material.
Hela väggen eller "lådan" ska sedan kläs med gipsskiva. Tills dess har vi plastat in den så att inte OSB-skivorna ska svälla upp av fukten som den annars drar till sig.
 
Mer inomhusarbete som vi gjort är att vi tätat OSB-skivorna som finns mellan takstolarna, där kommer takisoleringen också senare att ligga mot.
 
Vi har mejslat ut för genomförningar i valvplattan, och för ett duschavlopp av samma modell som det blir i badrummet därnere, ingen rund utan bred och rektangulär. Enbart att få bort dessa "ramar" som höll betongen borta tog nästan en hel arbetsdag.
 
Vi har fått på lite glespanel, enbart utefter ytterväggarna. På sluttningsvåningen är det klart med glespanelen sedan tidigare.
 
Alla fönster till hela huset är beställda ifrån Kronfönster och kommer i mitten av december. Det blir PVC-fönster.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0