Kaminmiljö ovanvåning

Tänkt och ritat lite granna på ett förslag till "miljön" kring kaminen på ovanvåningen. Finns fina kaminer med flera glas, tex. hörnglaskamin eller glas mittemot varann så att man kan se rakt igenom, s.k. tunnelkamin. Den jag fastnat lite för så är det faktiskt glas på 3 sidor.
 
 
Kaminen heter Brunner och den är riktigt fräck! Brunner (http://www.brunner-kaminer.se/kaminer.asp) har många fina modeller, tex. otroligt breda panoramakaminer över 1,5 m!
 
 
 
Det är alltså en inbyggnadskamin som man får bygga in. På bilden ser man upplag i form av en vinkel som man tex. kan mura på med sten eller vad man nu vill ha för något. Öppnar kaminen gör man genom att man bara drar upp glaset, därav utrymmet ovan kaminen som ser ut som en "låda".
 
Förslaget ser ut så här:
 
 
 
Ett smalt högt vedfack på sidan och ev. ett mindre framför kaminen och under bänken. Bänken skulle tex. kunna va i rå stöpt betong bara med lite fasade kanter förstås. Kan vara i största laget detta förslaget, kanske lite trångt att komma till köket från vardagsrummet eller smalt mellan trappan och kaminen. Dock inte på den sidan som man går ner för trappan. Finns en lite mindre U-glaskamin och man kan göra bänken lite mindre djup om det kniper.
 
Själva murstocken idag består än så länge av de råa mantelblocken. Dessa ska ju kläs med någonting och där har Lillemor och jag mer eller mindre bestämt oss för att ha skiffersten. Inte den tunna dekorstenen som har blivit så populär, den har så fula konstlade fogar. Jag ska visa bilder på hur VI har tänkt oss, det är äkta massiv skiffer:
 
 
Skiffer ifrån Oppdal, Norge.
Lite oregelbundna stenar med skiftande storlekar, mycket snyggt!  Man vill ändå inte ha för djup sten, dvs att den inte bygger ut för mycket utan bara så att man får en snygg yta. Mer bilder med Oppdalskiffer:
 
 
 
Tidslöst och gediget!
 
 
Rödaktig skiffer är också fint! Påminner lite om den röda Ölandsstenen.
 
 
 
En hel "hytte" i skiffer. Låter bilden tala för sig själv.

Kommentarer
Postat av: Markus Stigsson

Flotta kaminer... båda är snygga.

2013-04-05 @ 16:08:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0