Vyer och planlösningFramsida ovan, mot öster. Väderstrecken är inte helt exakta men nästan.
Baksidan nedan, mot väster.

Ovan mot söder.
Nedan mot norr.

Entréplanet kännetecknas av luftiga ytor. Mitt emot köksön kommer murstocken upp underifrån, det är tänkt 2 rökkanaler i betongelement. En liten myskamin på detta planet. Vi vet inte riktigt ännu vad vi ska klä in stocken med, tegel eller puts? Det ska i alla fall matcha köket som blir i vitt (se tidigare inlägg). 

Sluttningsplan.

Bygglovet ska äntligen skrivas ut!

Bygglovet ska fastställas och skrivas ut!

Vägen utanför är nu asfalterad.

Vi har fått utsättningen och höjden, dräneringsgruset är på plats och packat. Nästa steg är avloppen, jag har gjort ritningar på både avlopp, varm- och kallvattenledningar. VVS-firman börjar göra sina första timmar på tomten på allvar nu.


Vägen utanför är felprojekterad!Nu skriver jag lite i efterhand här. Den 3:e oktober märkte vi att vägasfalten utanför våran tomt var borttagen. Det visade sig att vägen är felprojekterad, den är för låg och ska höjas 10-30 cm! Ca 10 cm i början början av våran tomt och 30 cm i slutet (längst ner på nybyggnadskartan). Ni ser vägen där det står Riddaregatan som vägen kommer heta. Denna ändring medför givetvis att vi måste tänka om vad gäller höjdanpassningen av huset i förhållande till de nya väghöjderna. I kompletteringen som lämnades in den 11 oktober så har vi höjt huset 15 cm. Vi tvekade mellan 10-15 cm, men bättre att höja för lite än för mycket var resonemanget, vi hoppas att detta nu ska liva väl med vägen och att inga fler överraskningar kommer ang vägen. I efterhand kan man tycka att det var tur att grunden ännu inte har gjutits eftersom då hade man inte kunnat ändra lika lätt.

Denna vecka (v 41) har vägen höjts med grus än så länge, asfalten kommer nog också snart.


Avvaktar bygglovet

Ja vi vill gärna börja med grunden eftersom vi har allt på plats och VVS-firman är beredd att sätta igång, men vi avvaktar bygglovet som inte riktigt är klart ännu. Vi hade samrådsmöte med kommunen den 10 oktober och en liten komplettering på fasadsritningarna vill man ha in innan man kunde godkänna bygglovet. Annars var det inga större frågetecken förutom att man höjt vägen utanför oss (återkommer om det i ett eget inlägg). Kompletteringen ritade jag senare på kvällen samma dag och lite av natten ska tilläggas, den överlämnades dagen efter och nu väntar vi alltså på svar därifrån så vi kan få en utsättning och höjdsättning på huset. Vi har redan fått en utsättning på huset tidigare men vi har efter denna flyttat på huset en aning.

Nu undrar ni läsare hur vi kan ha sprängt och schaktat innan bygglovet är klart? Men vi har alltså fått tillåtelse att göra detta då man tidigt konstaterade att huset efterföljer byggrätten.


Familjen rör sig på tomtenSommaren 2011. Vet faktiskt inte vad min skatt Lillemor gör här? Hon kanske mäter något med benet eller kollar markens hållfasthet?
Svar från Lillemor: Jag kliver över den röda linan ;-)
Svar från Patrik: Du gör det med stil! :)

Sommaren 2011. Sarah springer i solljuset från söderhåll.

Teknisk konstruktionMin pappa Gottlieb är ovärderlig hjälp i bygget. Han har minst sagt bred erfarenhet både ifrån inredning och byggen då han hela livet jobbat med det samma. Numera är han nybliven pensionär och kan varva ner med byggprojektet som han vill vara delaktig i, vilket vi är tacksamma för! Sysselsättningsgapet blir heller inte plötsligt stort.

Lösningar på byggnadstekniska problem är alltså inga problem, metervis med papper är fyllt med lösningar på olika byggnadsmoment. Vi har med andra ord en ganska klar bild för oss hur vi kommer att bygga huset. Bara vi får sätta igång!

Bilden är tagen av Lillemor vid den vackert belägna sjön Lünersee (2000 m ö h) i västra Österrike.


Kök


Vi har nu börjat fördjupa oss mer i kök, vita kök och ekkök har legat högst på listan!
Men efter att ha tittat igenom flera kataloger har vi kommit fram till ett liknande kök som bilden visar vill vi ha.
Vi gillar helheten och peppar peppar är detta ett kök som alla i familjen tycker om


Uppdatering!Armeringen på plats! Var lite tyngd i dessa nät, grävskopan som lastade av dem lättade lite i bakändan.Även cellplasten är på plats, dessa skivor kräver lite tyngd på sig annars tar vinden lätt tag i dem och sen ligger de 100 m bort. Detta har vi självklart fått erfara så nu ligger det respektabla stenar på.

Elskåpet, dock ännu inte inkopplat. Ska bli så skönt när detta är inkopplat, kan man börja såga upp all denna tunna ved jämte vedskjulet med vedkapen som jag köpt av en granne som inte hade användning för den längre.

På andra sidan vägen ligger det kvar lite bombmattor som använts vid sprängningen.

Plats där bilden togs är över vägen och uppe på kullen. Neråt vägen ser vi kommande grannar! Det finns en ledig attraktiv tomt mellan oss och huset längst till vänster i bild. Det var vad jag sist hörde i alla fall, kanske den är tingad nu, vad vet jag?

Vedskjulet har fått en kompis! Kommer nog inte vara några problem att fylla detta.
Det gäller att klyva rätt!


RSS 2.0