Innerväggar, el och ventilation

Hej! Som rubriken lyder finns nu mera väggar på plats, samt mera eldragning och dosor på plats. Dragning till termostaterna är också i princip klar. Kåpor till alla spotlights inne är på plats, samt elen til detta är på gång. Media flexkabeln är dragen till alla sovrum och vardagsrum (nätverkskabel, antenn och telefon). Elskåpet i hallen är ditsatt. Och inte minst rören för husets ventilation är monterat, ventiler sitter i: kök, WC uppe, sovrum uppe, groventré och badrum nere.
 
Nu kommer lite bilder som skvallrar om det jag just skrivit.
 
 
Vägg mot sovrum uppe. Den övre slangen som sticker ut är till för termostaten som ska reglera värmen i avsedd golvslinga.
 
 
 
Det vinklade sovrummet på nedre plan.
 
 
 
I hallen nere, vinklat sovrum till vänster, till höger är teknikrumet.
 
 
 
 
Det smala "förrådet" jämte teknikrumet, till höger om detta förråd kommer badrummet och mittemot finns övriga 2 sovrum. På bilden ses också ventilaltionen ifrån badrummet och en massa ledningar för alla termostaten som ska in i väggen till teknikrummet.
 
 
 
Här går ventilationen ner till teknikrummet där värmeväxlaren kommer sitta som utvinner värmen ur luften som kommer. Uttag för rektangulär golvbrunn, ledningar ner och toalettavlopp ses också på bilden.
 
 
 
Ventilationsdragningen på vinden, de lite tjockare ställen är ljuddämpare. Mycket elledningar också som sammanstrålar ner här till elskåpet i hallen. Här går också de blå mediakablarna ner, fast det var inte draget när denna bild togs.
 
 
 
Här ser man en vit spotlightskåpa i taket, en kåpa till varje spotlight, det blir med stor sannolikhet LED-lampor som inte kommer dra många watt. Det kommer innebära en del transformatorer också, en till varje lampgrupp ungefär. Elektrikern kan mera om den saken, man måste bara fundera på var man ska gömma transformatorerna, men man ska samtidigt kunna komma åt dem ifall något inträffar. Rakt fram på bilden ser man var elskåpet sitter (var inte monterat då bilden togs), skåpet sitter till höger och till vänster om detta blir det garderober. Till höger i bild ska ytterdörren sitta. Till höger om den vita kåpan ser man ventilationen i köket, här kommer en ventil på sedan.
 
 
 
Farsan håller på med en läkt i hallen nere, han har fräst ut en fals i väggen för elledning, här ska sitta en brytare för lamporna i hallen.
 
 
 
Centraldammsugare Canvac är beställd och när den kommer kan vi montera in rören i väggana.
 
 
 
Vattenmnatlade gengaskaminen är beställd, den förbränner även avgaserna, därav nås en hög verkningsgrad.
 
 
 
Idag Lördag (130302) har vi monterat upp de första gipsskivorna i taket, i sovrum uppe sitter det nu två lager gips och väggarna är också färdiga här.
 
Denna vecka har solen lyst varje dag, jag sa ju att det skulle komma ljusare dagar.
 
 
Ha det bra!
Mvh Patrik

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0